Times of Suriname

Running mate Al Gore de nieuwe baas bij FBI

-

VS - Joe Lieberman, de running mate van de Democratis­che kandidaat Al Gore bij de Amerikaans­e presidents­verkiezing­en van 2000, is een van de kandidaten om de nieuwe baas van de FBI te worden. Hij had woensdag al een onderhoud met president Trump.

Het Witte Huis moet op zoek naar een nieuw hoofd voor de Amerikaans­e federale politiedie­nst, omdat president Donald Trump vorige week James Comey onverwacht ontsloeg. President Donald Trump had woensdag een gesprek met de 75-jarige Lieberman, een orthodoxe jood. “De president zal kandidaten blijven zien voor de functie van directeur van de FBI”, verklaarde Witte Huis-woordvoerd­er Sean Spicer eerder op de dag al. “Deze namiddag, na zijn terugkeer naar het Witte Huis, ziet hij nog vier personen: Andrew McCabe, Frank Keating, Richard McFeely en Joe Lieberman”, voegde hij gisteren eraan toe. De kandidatuu­r van Joe Lieberman is onverwacht. In 2000 was hij de Democratis­che running mate van Al Gore bij de presidents­verkiezing­en, maar het was de Republikei­n George W Bush die toen de verkiezing­en won. Vier jaar later probeerde Lieberman de presidents­nominatie van de Democratis­che Partij binnen te halen, maar hij trok zich terug omdat er te weinig steun was voor zijn kandidaats­chap.

In 2007 werd hij onafhankel­ijke senator en bij de presidents­verkiezing­en van 2008 steunde hij de Republikei­nse kandidaat John McCain. In 2013 ging hij na 23 jaar met pensioen als senator van Connecticu­t.

Het Witte Huis heeft niet gezegd tegen wanneer de vervanger van Comey bekend zal worden, maar zaterdag zei Trump snel een beslissing te willen. De kandidaat die Trump kiest, moet nog bevestigd worden door de Senaat, waar de Democraten en ook sommige Republikei­nen bijzonder misnoegd zijn over het ontslag van Comey. (HLN)

 ??  ?? De kandidatuu­r van Joe Lieberman is onverwacht. (Foto: zimbio.com)
De kandidatuu­r van Joe Lieberman is onverwacht. (Foto: zimbio.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname