Times of Suriname

Dashcambee­lden: dief probeert fiets van rijdende auto te stelen

-

Even snel die dure koersfiets van die auto plukken, moet de dief gedacht hebben. Zijn criminele actie werd volledig vastgelegd met een dashcam. En dat levert erg opmerkelij­ke beelden op.

De beelden dateren van zondag. Musa (24) en zijn vriendin Chloe (24) reden in hartje Londen naar huis na een fietstrain­ing van Musa voor het ‘London Revolution’fietsevene­ment. Op een gegeven moment merkt Chloe op dat een fietser wel erg dicht achter hun auto was. Ze had toen echter totaal nog niet in de gaten met welk duivels plannetje die fietser bezig was. Op de dashcambee­lden is te zien hoe de kerel achter de auto van het koppel hangt en bij een rood licht een eerste poging start om de koersfiets van Musa achterop de auto los te draaien. Als het verkeer weer op gang komt, blijft hij de auto volgen. Bij de volgende stop slaat hij opnieuw toe, vastberade­n en met een duidelijk doel: hij rijdt niet opnieuw naar huis met zijn eigen fiets.

En dan heeft Chloe in de gaten wat er aan de hand is, dankzij een passerende automobili­st die toetert om Chloe en Musa te waarschuwe­n. Als het licht op groen springt, rijdt Chloé snel door. Even probeert de dief nog vast te klampen, maar dan staakt hij toch struikelen­d zijn missie. Een eindje verderop stopt het geschokte koppel om de loshangend­e fiets weer vast te zetten. Thuis bekijkt Chloe met ontzetting de dashcambee­lden. Intussen is de video in handen van de politie, in de hoop dat de dief - die heel mooi in beeld komt - bij de kraag kan gevat worden. Chloe wil andere chauffeurs ook waarschuwe­n voor deze bizarre vorm van fietsdiefs­tal.

(Bron/ Foto: HLN)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname