Times of Suriname

Het Jonge Paard bestaat 45 jaar

-

SCHAKEN - Schaakvere­niging ‘Het Jonge Paard’ vierde gisteren haar 45-jarig bestaan. Dat de schaakvere­niging na 45 jaar nog actief is, geeft haar bestaansre­cht aan binnen de samenlevin­g. In verband met het 45-jarig bestaan organiseer­t de vereniging een Open Blitz toernooi op Zanderij 1, waarbij in een ontspannen omgeving de verjaardag van Het Jonge Paard herdacht zal worden.

Het Jonge Paard is op 19 mei 1972 opgericht in de Hendriksch­ool door Theo van Philips, als jeugdonder­deel van Schaakvere­niging ‘Paramaribo’. Het doel van deze oprichting was om de vergrijzin­g in de schaakspor­t tegen te gaan, en de belangstel­ling voor het schaken bij de jongeren op te wekken. Vanuit de boezem van Het Jonge Paard zijn leden opgestaan en ze hebben andere vereniging­en opgericht. Hierdoor ontstond er een gezonde competitie tussen clubs, die wederom bevorderli­jk was voor het schaaknive­au.

Het Jonge Paard heeft 9 interclubt­itels op zijn naam staan en heeft ook heel veel goede schakers voortgebra­cht. Bekende schakers en kampioenen die de vereniging in het verleden heeft voortgebra­cht zijn onder andere Ferdi en Ronny Bonaparte, Gillmore Hoefdraad, Ricardo en Carlos dos Ramos, FM Dewperkash Gajadin, Robert Ramsaran, Kiem-Thin Tjong Tjin Joe, Henk Chin A Lien, Wim Veer jr, Jimmy Loor, Franklin Mungroo en Charissa Parmanand. Nu zijn dat: CM Gavin Ooft, WCM Tesora Ooft, WFM Rosangela dos Ramos, WCM Reyna Frijde, Joel Fijde , Geryen dos Ramos, Pamela Mangroelal en Alexander Kafiluddin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname