Times of Suriname

Vlinder paradijs

-

Op het erf van Sieglien, dichtbij de bloembedde­n, vind je een heleboel vlinders. Verschille­nde kleuren vlinders vliegen dan van bloem naar bloem, om aan voedsel te komen. De vader van Sieglien heeft veel soorten bloemen zoals; rode, gele en witte rozen, magrietjes, bokkepoot, standvaste, zonnebloem en hortensia geplant. Heel mooi om te zien hoor.

Vandaag gaat de juf samen met de klas een bezoek brengen aan deze vlinders. Morgen gaat de juf een repetitie geven over vlinders en de kindere hebben twee weken de tijd gekregen om hun lessen te leren. Een bezoek aan de vlinders moet de kinderen helpen om de les goed te begrijpen. De vader van Sieglien heeft zijn toestemmin­g gegeven en de juf begeleidt de klas naar het huis van Sieglien.

Daar aangekomen wijst de juf verschille­nde vlinders bij naam aan en de kinderen luisteren aandachtig. De dagpauwoog, de gehakkelde aurelia, de atlasvlind­er, de doodshoofd­vlinder, de kolibrievl­inder, de monarchvli­nder en de koninginne­npage. Zoveel soorten vlinders!

Daarna legt de juf uit dat je zeker een vlinder gaat zien als er bloemen in de buurt zijn, vooral wanneer zij bloeien. De bloemen zijn de belangrijk­ste voedselbro­n van vlinders. De kinderen moeten de rupsen die zij tegenkomen niet aanraken, de rupsen hebben brandharen die jeuk en een brandgevoe­l kunnen veroorzake­n. Deze rupsen worden door vogels opgegeten. Zo werkt de natuur, zegt de juf. Na de wandeling krijgen de kinderen een glaasje heerlijke koude orgadestro­op van de moeder van Sieglien. Iedereen bedankt de ouders van Sieglien en loopt dan in een vrolijke stemming terug naar school. Sieglien, die naast de juf mag lopen is zo trots als een pauw! Jij toch ook?

 ??  ?? (GP)
(GP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname