Times of Suriname

Beveiligin­gsman schiet vrouw dood

-

PARAMARIBO – De 59-jarige Marcel Fong Tin Joen heeft op 24 mei de 62-jarige Ivy Hirasing door het hoofd geschoten en daarna gepoogd om de hand aan zichzelf te slaan. De politie van Geyersvlij­t kreeg de melding van de Centrale Meldkamer dat een slachtoffe­r met een schotverwo­nding zich aan de Poseindons­traat bevond. De wetsdienar­en constateer­den op de plek dat het ging om een geval van moord. Het levenloze lichaam van Hirasing is achter het stuur van haar voertuig aangetroff­en.

Fong Tin Joen die zichzelf door het hoofd moet hebben geschoten, bevond zich ook in het voertuig. Hij is in kritieke toestand, per ontboden ambulance, afgevoerd naar de Spoedeisen­de Hulp van het Academisch­e Ziekenhuis Paramaribo. Hij ligt nu op de Intensive Care-afdeling en is niet aanspreekb­aar. Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat Fong Tin Joen, die beveiligin­gsman bleek te zijn van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Comminicat­ie, de vrouw vermoedeli­jk met zijn dienstwape­n door het hoofd heeft geschoten en daarna op zichzelf schoot. De ingeschake­lde arts stelde de dood van de vrouw vast. Het motief van het geval is vooralsnog onbekend. Het ontzielde lichaam van de vrouw is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie.

De politie van Geyersvlij­t heeft het onderzoek overgedrag­en aan de afdeling Kapitale Delicten. Dit meldt de politie in een bericht op haar website.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname