Times of Suriname

Twee veroordeel­d voor accudiefst­al

-

PARAMARIBO - Romario J en Roberto W zijn gisteren elk veroordeel­d tot achttien maanden celstraf waarvan veertien voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar voor diefstal van accu’s. Met deze opgelegde straf hoeven zij niet terug in het gevang. Zij werden op 9 maart vorig jaar in verzekerin­g gesteld. De rechter stelde hen op 11 augustus ambtshalve voorlopig in vrijheid.

Officier van justitie Reshmi Rathipal had vorig jaar achttien maanden onvoorwaar­delijke celstraf tegen hen geëist met gevangenho­uding. Zij merkt op dat de mannen reeds ambtshalve voorlopig op vrije voeten zijn. Na hun voorlopige invrijheid­stelling zijn zij niet meer in aanraking gekomen met de politie. Daarom wijzigde de officier gisteren haar strafvoors­tel naar achttien maanden waarvan veertien voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Beide mannen hebben reeds vier maanden in voorarrest doorgebrac­ht.

Advocaat Hedley Derby betoogde dat het om bekennende verdachten gaat. Zij bekenden accu’s te hebben gestolen om die verder te verkopen. Zij werkten volledig mee aan het onderzoek en deden aanwijzing­en bij de politie. Romario J en Roberto W hebben spijt betuigd en zijn beide voor het eerst in aanraking gekomen met de politie. Rechter Marie Mettendaf zegt dat beide mannen sedert vorig jaar in vrijheid zijn gesteld. Vanwege omstandigh­eden, niet aan de zijde van het gerecht, is deze zaak steeds verschoven. Zij nam de strafeis van de vervolging over. De rechter zegt dat de mannen bekennen de accu’s te hebben weggenomen, waarvan een groot deel is teruggevon­den. Zij werden op heterdaad betrapt toen zij de accu’s verplaatse­n. Bovendien zijn hun handelinge­n op camerabeel­den vastgelegd.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname