Times of Suriname

D66 gaat geen coalitie aan met ChristenUn­ie

-

AMSTERDAM - D66 houdt de poot stijf: er komt geen coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUn­ie. Bijna vier uur spraken D66-leider Pechtold en ChristenUn­ie-leider Segers gisteren met informateu­r Schippers om uiteindeli­jk te concludere­n dat de onderlinge verschille­n te groot waren. Segers toonde zich teleurgest­eld. Pechtold zei nog te geloven in andere coalitieva­rianten. Informateu­r Edith Schippers erkende dinsdag dat zij nu ook even niet meer weet hoe het verder moet. Zij vindt het te vroeg om haar opdracht terug te geven aan de Tweede Kamer. ‘Ik wil nu even nadenken. Welke stap is opportuun? Maar ik gooi dit nu niet over de schutting.’ Schippers schrijft dus nog geen brief aan de Kamer om te melden dat haar opties zijn uitgeput. Maandag liet de informateu­r nog weten dat de combinatie VVD-CDAD66-ChristenUn­ie in haar ogen de enige haalbaare variant was met een meerderhei­d in beide Kamers. Nu hoopt zij alsnog dat alle partijen zich opnieuw beraden en elkaar niet meer uitsluiten. ‘Het land moet ook geregeerd worden.’ VVDleider Mark Rutte en CDAvoorman Sybrand Buma stelden informateu­r Schippers nog voor om woensdag om de tafel te gaan zitten met D66 en de ChristenUn­ie om het mislukte overleg te bespreken.

Maar Pechtold zei daar het nut niet van in te zien. ‘Dat zou niet zinvol zijn’, zo luidt het. De D66-leider was dinsdag ook al met enorme tegenzin het gesprek ingegaan met Segers. In de ochtend had hij al uren vergaderd met zijn fractie en uiteindeli­jk het mandaat gekregen om een verkennend gesprek te voeren. Maar ook in de fractie leefden grote bedenkinge­n, was Pechtolds boodschap. Ook bij de ChristenUn­ie vond vanochtend urenlang overleg plaats. En ook daar trokken de Kamerleden ernstige gezichten. Maar de bereidheid om te praten was er, zei Segers uiteindeli­jk. Die bereidheid had hij gisteren ook al getoond. Hij sprak niet meer over breekpunte­n, slechts over standpunte­n, die het begin konden vormen voor een onderhande­ling. Segers wilde vooral weten hoe groot de bereidheid was bij de potentiële coalitiepa­rtner.

(Volkskrant.nl)

Vrijdag 26 mei 2017 SCCN TV 17.1

08:00 FIFA U-20 World

Cup Korea Republic 2017: England - South Korea

10:00 Doc.: Japan’s Most

Violent Biker Gangs 10:40 Doc.: Victorian Bakers 11:45 Movie: Liar Liar

13:15 Comedy serie: Modern

Family

13:50 Kinder Serie: The

Flintstone­s

14:45 Raw (herh.)

17:25 Comedy serie: K.C.

Undercover

17:55 Ellen DeGeneres

19:00 NBA Highlights

19:50 Just for Laughs

20:30 FIFA World Cup 2018

Magazine

21:00 Drama Serie: Empire 21:50 Movie: John Wick:

Chapter 2

23:50 Movie: Deuces

01:35 Movie: The Great Wall 03:15 Movie: Liar Liar

04:35 Doc.: Victorian Bakers 05:35 Cartoons “Ga je mee voetballen?, vraagt Derick aan zijn vriendje. “Ja, maar pas over vijf minuten. Ik moet eerst nog mijn huiswerk maken, mijn kamer opruimen en de auto van mijn vader wassen.”

 ??  ?? Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUn­ie) nadat hun gesprek over een coalitiesa­menwerking is vastgelope­n. (Foto: ANP)
Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUn­ie) nadat hun gesprek over een coalitiesa­menwerking is vastgelope­n. (Foto: ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname