Times of Suriname

Cillessen denkt aan drie of vier spelers van Ajax bij Barça

-

VOETBAL - Jasper Cillessen zal zaterdagav­ond het doel van Barcelona verdedigen in de finale van de Copa del Rey tegen Deportivo Alavés. De afgelopen zomer van Ajax overgekome­n keeper speelde dit seizoen in de Spaanse competitie pas één wedstrijd, maar weet zich in het bekertoern­ooi verzekerd van een basisplaat­s. Cillessen zegt geen extra druk te voelen voor het duel.

“Het wordt mijn eerste finale met Barcelona, maar ik heb bij Ajax diverse finales gespeeld. Ik heb me voorgenome­n het gewoon als een normale wedstrijd te benaderen”, vertelt hij in een interview met Mundo Deportivo. De 28-jarige doelman kijkt uit naar de krachtmeti­ng in het Vicente Calderón. “Ik heb lang niet gespeeld en ik ben blij dat ik weer eens aan de bak kan.”

Voor Barcelona is de bekerfinal­e een uitgelezen kans om het seizoen toch nog van enige glans te voorzien. Het elftal van Luis Enrique moest aartsrivaa­l Real Madrid voorrang verlenen in de Spaanse titelrace en vond zijn Waterloo in de Champions League al in de kwartfinal­es. “Als je voor Barcelona speelt, is het winnen van de beker eigenlijk niet genoeg, net zoals dat bij Ajax ook niet voldoende was”, vervolgt Cillessen. Cillssen houdt de situatie bij zijn oude club ook nog nauwletten­d in de gaten en is onder de indruk van het huidige Ajax: “Ik heb Kasper Dolberg al ontmoet, net zoals Justin Kluivert. Het zijn geweldige spelers, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe ver zij gaan komen. Ik denk dat drie of vier andere spelers van Ajax hier wel zouden kunnen spelen”, gaat de doelman, die niet bezig is met een zomerse transfer, verder. “Nee, ik zit hier pas een jaar. Als mijn situatie na drie of vier jaar onverander­d is, is het misschien tijd om over een vertrek na te gaan denken, maar nu is het daar nog te vroeg voor.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname