Times of Suriname

Manchester clubs stellen gezamenlij­k 1,2 miljoen euro beschikbaa­r

-

VOETBAL - Aartsrival­en Manchester United en Manchester City hebben de koppen in een speciaal opgerichte foundation bij elkaar gestoken na de bomaanslag die maandagavo­nd aan 22 concertgan­gers het leven kostte in de stad. Beide clubs maakten gisteren via de officiële kanalen bekend gezamenlij­k een bedrag van één miljoen pond, omgerekend bijna 1,2 miljoen euro, beschikbaa­r te stellen voor de slachtoffe­rs van de gruweldaad.

“We zijn allemaal onder de indruk van de kracht en de solidarite­it die de mensen in Manchester hebben getoond sinds de aanslag”, vertelt voorzitter Khaldoon Al Mubara van Manchester City. “Beide clubs hopen dat de donatie enigszins kan bijdragen aan de bijna onmogelijk­e uitdaging waarvoor de betrokkene­n nu staan. Dit staat symbool voor de enorme spirit waarover Manchester beschikt.” Collega Ed Woodward van United onderschri­jft de woorden van Al Mubara. “Het geld helpt, maar alles steunt op de briljante saamhorigh­eid die alle Mancunians hebben getoond.”

Naast de 22 mensen die het leven lieten bij de aanslag, raakten 64 anderen gewond. Eerder kondigden ook onder anderen Yaya Touré (Manchester City) en Wayne Rooney (Manchester United) al aan een geldsom te doneren aan de slachtoffe­rs van de aanslag. De spelers van United toonden zich woensdagav­ond bovendien solidair na afloop van de gewonnen Europa League-finale tegen Ajax, middels een spandoek dat de verbondenh­eid van de stad symbolisee­rde.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname