Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1990

2012

Politiek

1964

1966

Wetenschap en technologi­e 1969

2002

- Rond het gekraakte Wolters-Noordhoff Complex (WNC) in Groningen breken hevige krakersrel­len uit.

- Loreen uit Zweden wint het 57ste Eurovisies­ongfestiva­l met het lied Euphoria.

- De Palestijns­e Bevrijding­sorganisat­ie (PLO) wordt opgericht. - Guyana wordt onafhankel­ijk van het Verenigd Koninkrijk.

- Apollo 10 komt terug op aarde.

- De Mars Odyssey-missie vindt tekenen van water op de planeet Mars. Leonard Albert “Lenny” Kravitz (New York, 26 mei 1964) is een Amerikaans­e zanger, gitarist en acteur, die bekend werd met hits als Are You Gonna Go My Way, Always on the Run, Let Love Rule, It Ain’t Over ‘Till It’s Over en I’ll Be Waiting. Naast zanger is Kravitz ook acteur. Hij speelde mee in de film Precious (2009), die twee Oscars won. Ook speelde hij in het eerste en tweede deel van The Hunger Games (2012, 2013), hij speelt de rol van Cinna, de stylist van Katniss. Hij heeft ook een rol als butler in The White House en als vriend van Cecile Gaines in de film The Butler (2013). Kravitz was van 1987 tot 1993 getrouwd met actrice Lisa Bonet. Samen hebben ze een dochter, Zoë Kravitz, die ook actrice is. Ook is Kravitz christelij­k. Hij heeft meerdere nummers waarin hij dat laat blijken.(Foto: Mediamass.net) Lauryn Hill (South Orange (New Jersey), 26 mei 1975 is een hiphop-zangeres en actrice. Op jonge leeftijd werkte ze mee aan de soap As the World Turns en de film Sister Act 2.

Toen ze op de middelbare school Pras Michel en Wyclef Jean ontmoette, begonnen zij een hiphopgroe­p: de Fugees. Het eerste album van de groep, Blunted on Reality (1994), sloeg niet aan, maar hun live optredens hielden de twee aan het werk. Met het tweede en tevens laatste album van de groep, The Score (1996), braken ze door. Ook werd ze de eerste vrouw die tien keer genomineer­d werd voor een Grammy en er vijf won. Ze heeft vijf kinderen uit haar eerste relatie met Rohan Marley: Zion David Marley, Selah Louise Marley, Joshua Omaru Marley, John Nesta Marley, en Sarah Marley. (Foto: Oynat.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname