Times of Suriname

Moeder ontvangt erediploma

-

Een moeder die haar verlamde zoon naar elk college van een Master of Business Administra­tion bracht en elke les aantekenin­gen voor hem maakte, kreeg tot haar grote verrassing bij de diploma-uitreiking zelf ook een erediploma uitgereikt. Het idee kwam van haar dankbare zoon Marty en de universite­it ging er maar wat graag in mee.

Nadat Marty in 2012 van een trap viel en daarbij een dwarslaesi­e opliep, wist hij niet meer wat hij met zijn leven moest doen. Hij had al een bachelor van de University of California, maar werkte in de verpakking­sindustrie. “Nadat ik dat ongeluk kreeg, had mijn leven totaal geen richting meer. Ik had de mentale uitdaging nodig en wilde mezelf bijscholen”, vertelt hij op de website van de school. Marty’s moeder Judy, een gepensione­erde basisschoo­llerares, woonde in Florida, maar verhuisde speciaal voor haar zoon naar Zuid-Californië om haar aan zijn rolstoel gekluister­de zoon elke dag naar de lessen aan Chapman University te brengen en daar aantekenin­gen voor hem te maken.

Toen Marty zaterdag dan eindelijk zijn diploma kreeg uitgereikt, werd ook Judy apart naar voren geroepen. De vrouw was enorm verrast, maar wist het toch droog te houden, ondanks de staande ovatie die ze kreeg. “Ik ben een geek, ik houd ervan naar school te gaan. Ik ga niet liegen, ik heb van elke minuut genoten”, klonk het emotioneel.

(HLN/

Foto: Houston Chronicle)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname