Times of Suriname

Woning familie in vlammen opgegaan

-

PARAMARIBO – De woning van een familie aan de Ijzerharts­traat is gistermidd­ag in vlammen opgegaan. Buurtbewon­er Xaviani Mijnals vertelt aan de krant dat zij in shock was na de brand. Zij geeft aan dat er vier personen (vader, moeder, zoon en oma) in het huis woonden. De moeder raakte bewusteloo­s en moest met de ambulance worden afgevoerd. Zij heeft schrammen opgelopen.

De buurtbewon­er hoorde een knal en dacht dat er iets met de moeder was gebeurd, maar was opgelucht toen het bleek dat de vrouw niets ernstig is overkomen. Mijnals vertelt dat zij langs de straat stond toen zij rookontwik­keling zag. Zij dacht in eerste instantie dat er vuil werd verbrand, maar al gauw bleek het om een woningbran­d te gaan. Toen zij dat opmerkte, belde zij de brandweer. De buren brachten de oma in veiligheid. Zij boden de moeder ook hulp aan, maar die ging op een gegeven moment weer de woning in en liep wat schrammen op. De buren kalmeerden de zoon. De vader was ten tijde van de brand niet thuis. Mijnals vertelt dat de familie al jaren op het adres woont. Zij kent hen als vriendelij­ke mensen die met eenieder praten. Zij vindt het heel erg dat de woning van de familie die uit hout was opgetrokke­n, is afgebrand. Zij was sprakeloos na de brand. “Ik was in shock.” Volgens haar kon niets gered worden uit het huis. Een belendend pand heeft schroeisch­ade opgelopen.

Mijnals maakt zich zorgen om de familie, want die komt zonder onderdak te zitten. Zij zegt dat alles duur is en weet niet hoe weer een huis opgezet zal worden. Volgens haar hebben de buren zich gauw ontfermd over de getroffene­n. Zij geeft aan dat het huis binnen enkele seconden zodanig in brand stond, dat niets gered kon worden. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

WJ

 ??  ?? Een woning aan de Ijzerharts­traat is gisteren afgebrand. Een persoon liep schrammen op en moest met de ambulance worden afgevoerd. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
Een woning aan de Ijzerharts­traat is gisteren afgebrand. Een persoon liep schrammen op en moest met de ambulance worden afgevoerd. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname