Times of Suriname

EBS haalt nog meer dorpen uit het donker

-

PARA - Met een investerin­g van ruim USD 7 miljoen is een groot gebied van Para door de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) aangeslote­n op het elektricit­eitsnetwer­k. Zaterdag waren de dorpen Pierre Kondre, Carolina, Redi Doti en Casipora aan de beurt, om vanaf nu 1x24 uur over elektricit­eit te beschikken. Dit gebied heeft nu de moderne wereld betreden, want het heeft sinds kort ook een geasfaltee­rde hoofdweg en een brug over de Surinameri­vier bij Carolina.

Volgens kapitein Lesley Artist betekent het bezitten van continu stroom een ferme input voor de verbeterin­g van het toerisme en de ananasteel­t in het gebied. De kapitein zegt dat de ananasindu­strie eindelijk op poten kan worden gezet en hintte naar de bouw van een ananasverw­erkingsfab­riek, welke nu pas mogelijk kan zijn. “Er is de laatste jaren flink gewerkt aan de infrastruc­tuur van het gebied. Er is niet gelet op het aantal mensen dat er woont. De regering heeft niet geschroomd om miljoenen te investeren om zodoende de basis te leggen voor onze ontwikkeli­ng.”

Districtsc­ommissaris (dc) Armand Jurel van Para, EBSdirecte­ur Rabin Parmessar en minister Jerry Miranda hadden het tijdens hun spreekbeur­t over de nauwe betrokkenh­eid van president Desi Bouterse bij het opzetten en uitvoeren van dit grootse elektrific­atieprojec­t. “De president komt uit dit gebied en hij heeft de mensen beloofd dat hij de ontwikkeli­ng hier zou brengen.” Eerst is de infrastruc­tuur in orde gemaakt. De weg is aangepakt en een brug is gebouwd. En nu is het moment aangebroke­n, om de daadwerkel­ijke ontwikkeli­ng ter hand te nemen.

First lady Ingrid BouterseWa­ldring die het staatshoof­d vertegenwo­ordigde, hield het publiek voor dat met de beschikkin­g over elektricit­eit, ook computers en internet gauw tot de onderdelen van de ontwikkeli­ng zullen behoren, met name op het onderwijsg­ebied. Zij vroeg de mensen ook om zuinig om te gaan met deze verworvenh­eid. “Het heeft veel geld gekost en laten wij het samen koesteren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname