Times of Suriname

ODE maakt zich zorgen om huidige toestand Suriname

-

PARAMARIBO - De partij Ontwikkeli­ng Door Eenheid (ODE) heeft onlangs bezorgdhed­en geuit omtrent de huidige economisch­e situatie in het land. Dit gebeurde tijdens een structuren­vergaderin­g onder leiding van voorzitter Ferdinand Louis.

Aan het einde van de vergaderin­g waren haast alle deelnemers van mening dat er een oplossing moet komen. Dit kan echter gebeuren wanneer de Surinaamse bevolking en de politiek bij elkaar komen. De partij is vanaf haar oprichting van mening dat het gebruik van nationaal dialoog noodzakeli­jk is voor de ontwikkeli­ng van het land. Volgens Ferdinand had de partij reeds voorspeld dat er een aanvang gemaakt zou worden met de afzetting van deze regering, gezien de huidige economisch­e situatie. Eerder richtte de partij een brief aan president Desi Bouterse, waarin hem gevraagd is om een dialoog te overwegen. Om de tot nu toe onbekende reden is er geen antwoord hierop gegeven. Komende week zal weer een brief gestuurd worden met de hoop dat de brief wordt beantwoord. ODE wil met de tweede brief het staatshoof­d en zijn regering ervan overtuigen dat dit de enige manier van redding is voor Suriname.

Louis gaf ook mee dat de structuren van de partij ervan overtuigd zijn dat de verkiezing­en veel eerder zullen plaatsvind­en dan op 25 mei 2020. Dit zal tevens in de geschieden­isboeken genoteerd worden, als de grootste blunder van Suriname. De partij Ontwikkeli­ng Door Eenheid is van plan te helpen aan de vooruitgan­g van Suriname op welke wijze dan ook. MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname