Times of Suriname

Juventus winst richting Champions LEAGUE-fiNALE

-

VOETBAL - Juventus heeft het kampioensj­aar met winst afgesloten. Op bezoek bij een taai Bologna kwam de finalist van de Champions League pas in de vierde minuut van de blessureti­jd langszij: 1-2 . Juventus kroonde zich in de vorige speelronde al tot kampioen van Italië, de afgelopen zes seizoenen was De Oude Dame de beste van de Serie A.

Massimilia­no Allegri stelde een kampioensw­aardige basisopste­lling samen voor het laatste competitie­duel van dit seizoen, maar liet enkele basiskrach­ten op de bank met het oog op de Champions League-finale van volgende week. Zo debuteerde Emil Audero onder de lat, waardoor Gianluigi Buffon op de bank zat. Hij kreeg gezelschap van onder anderen Leonardo Bonucci, Miralem Pjanic en Mario Mandzukic.

Zonder enkele sterkhoude­rs had de kampioen van Italië het niet makkelijk tegen Bologna. De ploeg speelde nergens meer voor, maar wilde voor eigen publiek het seizoen goed afsluiten. Saphir Taïder droeg hier zeker aan bij. Kort na rust krulde hij een bal van buiten de zestien op mooie wijze in de rechterkru­ising. Allegri greep in, bracht Pjanic en Mandzukic, maar het was een andere sterspeler die gelijkmaak­te. Na een inzet van Gonzalo Higuaín benutte Paulo Dybala de rebound: 1-1.

In de slotfase werd het zeventienj­arige toptalent Moise Kean nog ingebracht voor doelpunten­maker Dybala, waarna Bologna en Juventus nog vol voor de winst gingen. Het was uitgereken­d het ingevallen talent dat het verschil maakte in de slotfase. Met een knappe kopbal maakte hij zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Juventus. Ook is Kean nu de eerste speler geboren in het jaar 2000 die scoort in één van de vier grootste competitie­s van Europa. De ploeg kan zich nu richten op de finale van de Champions League. (VI)

 ??  ?? Paulo Dybala van Juventus probeert langs een verdediger te gaan. (Foto: ESPN)
Paulo Dybala van Juventus probeert langs een verdediger te gaan. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname