Times of Suriname

Stibula doet goede zaken

-

ZAALVOETBA­L – Stibula deed goede zaken tegen Zwaluw’96 2 in de tweede klasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. Stibula wist na een 4-1 ruststand uiteindeli­jk met 7-4 te winnen. Damiendo Plein was goed voor een hattrick voor de winnaar.

Stibula was het dominante team in de eerste helft, maar het was Zwaluw’96 2, dat in de vierde minuut via Marcelino Plet op een 1-0 voorsprong kwam. Het kon niet lang van deze voorsprong genieten, want een minuut later schoot Plein de 1-1 binnen en in de twaalfde minuut zorgde hij ook voor de 2-1. Stibula had de smaak te pakken en ging verder met aanvallen. In de vijftiende minuut was Urvin Sjinamali verantwoor­delijk voor de 3-1 en in de negentiend­e minuut tilde Guillermo Koniki de score naar 4-1. Hiermee gingen de teams de kleedkamer­s in. Zwaluw’96 2 maakte een heel sterke start aan de tweede helft en de achterstan­d werd binnen enkele minuten weggeschot­en. In de 26ste minuut maakte Leroy Letnom de 4-2 en in de 30ste minuut schoot Joshua Elshot de 4-3 binnen. Zwaluw’96 2 was goed op dreef, terwijl Stibula de kluts even kwijt was. In de 31ste minuut maakte Letnom zelfs de 4-4. In de laatste fase van de wedstrijd trok Stibula het spel naar zich toe en wist dit duel te winnen. In de 38ste minuut was Sebastiaan Pobosie verantwoor­delijk voor de 5-4, in de 44ste minuut schoot Koniki de 6-4 binnen en in de 48ste minuut tekende Plein voor de 7-4.