Times of Suriname

Leo Victor richting kampioensc­hap

- Silvion Sedney van Leo Victor wordt goed in toom gehouden door Miguel Fer en Vangellino Sastromedj­o van Walking Boyz Company. (Foto:Rakesh Parag)

VOETBAL – Leo Victor is met winst op Walking Boyz Company (WBC) een stap dichter bij om na jaren weer het kampioensc­hap te pakken in de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Gisteren won de koploper in het Andre Kamperveen­stadion met 10van WBC. Door de overwinnin­g heeft Leo Victor 46 punten en WBC blijft steken op 41. Leo Victor werd in het seizoen 1992-1993 voor het laatst kampioen bij de SVB. Beide teams begonnen de wedstrijd aftastend. Leo Victor probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken, maar dit lukte niet. De verdedigin­g van Leo Victor kon de lange bal die vanuit de achterhoed­e werd getrapt goed verdedigen. De koploper probeerde de bal meer met combinatie­spel voor het doel van Ronny Aloema te krijgen, wat ook aardig lukte. Leo Victor kwam hierdoor enkele keren goed opzetten, maar Aloema kon zijn doel schoonhoud­en. De eerste goede kans was voor Urvin Remak, maar van een korte afstand schoot hij naast het doel. Enkele minuten later dribbelde Albert Nibte langs drie spelers van WBC, maar ook hij schoot naast.

In de eindfase van de eerste helft kreeg WBC drie goede kansen, maar Miguel Slagveer, Miguel Fer en de Braziliaan Moraes Palheta konden doelman Serginio Profijt niet verslaan. De tweede helft begon goed voor Leo Victor. Vier minuten na rust kreeg het team een penalty, nadat de bal tegen de hand kwam van Romano Sordam. Profijt belastte zich met de penalty en stuurde Aloema de verkeerde richting op. VOETBAL - FC Barcelona heeft het seizoen afgesloten met het winnen van de Copa del Rey. De ploeg won in de finale met 3-1 van Alavés. Luis Enrique stond zaterdagav­ond voor het laatst aan het roer bij Barcelona. De trainer die bij de Catalanen vertrekt, kon met een overwinnin­g op Alavés afscheid nemen en pakte ook een prijs. Na een