Times of Suriname

Amalensi trekt alle aandacht

-

VOETBAL – De Surinaamse FIFA assistent-scheidsrec­hter Soren Amalensi trok alle aandacht naar zich toe in de wedstrijd tussen Robinhood en Nishan’42 in de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond. De wedstrijd in het Essedstadi­on eindigde vrijdag in een 1-1 gelijkspel. In de 88ste minuut brak Ivanildo Rozenblad van Robinhood door en hij was te snel voor Gillermo Faerber van Nishan’42. Doelman Arnoldo Gambier had geen andere keus dan in te grijpen en Rozenblad ging in de beruchte zone neer. De Surinaamse FIFAscheid­srechter Johannes Dolaini wees resoluut naar de witte stip. Amalensi riep Dolaini naar zich toe en liet duidelijk merken dat hij het niet eens was met de strafschop. Dolaini ging mee met de beslissing van Amalensi en veranderde de strafschop in een hoekschop. De spelers van Robinhood waren het duidelijk niet eens met de beslissing en omsingelde­n Dolaini. Erger kon voorkomen worden, want Gambier bracht de bal in het spel en de spelers van Robinhood begonnen zich weer te concentrer­en op de wedstrijd. Maar de officials en spelers op de bank van Robinhood stopten niet; Amalensi werd belaagd door hun.

De vierde scheidsrec­hter moest aan te pas komen, zodat het niet erger werd langs de zijlijn. De ontevreden­heid bij Robinhood was duidelijk merkbaar. Trainer Johan Vorswijk vroeg herhaaldel­ijk waarom de penalty is teruggedra­aid. De wedstrijd moest voor paar minuten stilgelegd worden om zaken weer in orde te krijgen, wat niet makkelijk ging. Spelers en officials gingen hiermee bemoeien en er ontstond een chaotische situatie. Ook werd er liederlijk taal geslingerd naar Amalensi. Toen de rust terugkeerd­e, werd de verzorger van Robinhood naar de tribunes gestuurd. Vorswijk kreeg de jongens hierna zover om de wedstrijd uit te spelen. Ruben Garcia bracht Nishan’42 al in de tiende minuut op een voorsprong, waarna pas in de 85ste minuut Bebeto Paddie de teams naast elkaar bracht. Delceggio Scheinerma­n (Robinhood) en Melvin Valies (Nishan’42) kregen in deze ontmoeting de rode kaart.