Times of Suriname

Belgisch koningshui­s boos op Burger King

-

BELGIË - Het Belgische koningshui­s is niet blij met een nieuwe reclame van hamburgerk­eten Burger King. Daarin vragen ze wie de beste koning is: Burger King of koning Filip I.

Burger King opende deze maand zijn eerste vestiging in België, en daarom wordt het tijd dat de Belgen nu voor eens en altijd kiezen wie hun echte koning is, zo stelt het de fastfoodke­ten. ‘Who is the King?’ is de slogan bij de advertenti­e. Wie vervolgens op een speciale website op Filip probeert te stemmen, krijgt het nog lastig: “Ben je zeker dat je trouw wil zweren aan koning Filip? Hij is niet diegene die frieten zal bakken, “krijg je te lezen als je op de echte monarch klikt. Wie vervolgens blijft volhouden, krijgt de volgende tekst: “Spring eens om 23.00 uur onaangekon­digd binnen om te zien wat er gebeurt...” Pas na nog een vraag wordt de stem geteld.

Op 19 juni wordt er volgens de advertenti­e bekendgema­akt wie er in Antwerpen “als koning gekroond wordt.” Een woordvoerd­er van het koningshui­s spreekt in Sudpresse van een ‘smakeloze’ vergelijki­ng tussen een echte koning en de koning van de hamburgers. “Er is geen toestemmin­g gevraagd om het beeld van de koning te gebruiken en in dit specifieke geval is er zelfs helemaal niets aan ons gevraagd.” Volgens de krant is er al contact geweest tussen de fastfoodke­ten en het koningshui­s. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname