Times of Suriname

Marokkaans­e politie pakt twintig betogers op

-

MAROKKO - Na een gewelddadi­ge confrontat­ie tussen demonstran­ten en de politie in de Marokkaans­e stad Al-Hoceima in het Rifgebied zijn in twee dagen tijd twintig mensen opgepakt.

Dat hebben de Marokkaans­e autoriteit­en zaterdag bekendgema­akt.

De onlusten begonnen vrijdagavo­nd nadat de politie op zoek was naar de activist Nasser Zefzafi, die het vrijdaggeb­ed in de lokale moskee had verstoord. Hij is de leider van een protestbew­eging die zich tegen de corruptie van de staat en de onderdrukk­ing van de bevolking keert.

Zefzafi kon de stad ontvluchte­n met hulp van medestande­rs, die slaags raakten met de politie. Drie agenten en verschille­nde demonstran­ten belandden in het ziekenhuis. De gearrestee­rde betogers waren volgens de openbare aanklager een “bedreiging voor de nationale veiligheid.” Sinds vorig jaar oktober is het onrustig in de noordelijk stad Al-Hoceima. Die maand overleed de visverkope­r Mouhcine Fikri. Zijn vis was in beslag genomen en in de vuilniswag­en gegooid omdat die buiten het seizoen zou zijn gevangen. Fikri dook achter zijn koopwaar aan, werd doodgeplet­terd door een vuilniswag­en die werd aangezet.

De kwestie heeft tot felle protesten geleid, waaraan duizenden mensen meededen. (NU.nl/Foto: NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname