Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1999 - Een verwoesten­de brand in de Tauerntunn­el kost aan 12 mensen het leven.

2006 - Aanvang modderstro­om van extreme omvang in Sidoarjo op Oost-Java na boring.

Politiek

1990 - Boris Jeltsin wordt verkozen tot de nieuwe president van de republiek Rusland.

2005 - De Europese Grondwet wordt bij een referendum door de Franse kiezers bij een opkomst van meer dan 70% verworpen: 55% tegen, 45% voor.

Wetenschap en technologi­e

1898 - Instelling van de Nobelprijs.

1919 - De waarneming van verschoven sterrenpos­ities tijdens een zonsverdui­stering bevestigt Albert Einsteins relativite­itstheorie.

Geboren

Frank Theodore (Ted) Levine (Bellaire, 29 mei 1957) is een Amerikaans­e acteur. Hij werd in 2008 samen met de andere acteurs van American Gangster genomineer­d voor een Screen Actors Guild Award. Tevens speelde hij onder meer de psychopath­ische seriemoord­enaar Jame ‘Buffalo Bill’ Gumb in The Silence of the Lambs en Sheriff Timberlake in The Assassinat­ion of Jesse James by the Coward Robert Ford. Levine geeft gestalte aan Captain Leland Stottlemey­er in meer dan honderd aflevering­en sinds het begin van de televisies­erie Monk in 2002. Levine is getrouwd met Kim Phillips, met wie hij achtereenv­olgens dochter Melissa en zoon Mac kreeg. (Foto: Famous Birthdays.com)

Melanie Janine Brown (Leeds (West Yorkshire), 29 mei 1975) is een Britse zangeres. Haar muzikale carrière begon ze als een van de vijf zangeresse­n van de meidenband Spice Girls, waarin ze bekend was als Scary Spice. Als soloarties­t staat zij bekend als Melanie B en Mel B. Ten tijde van haar huwelijk met Jimmy Gulzar met wie ze een dochter kreeg, stond ze ook bekend als Melanie G en Mel G. In 2006 had ze kortstondi­g een relatie met acteur Eddie Murphy met wie ze een dochter kreeg. Op 6 juni 2007 trouwde ze met haar tweede echtgenoot Stephen Belafonte. In 2016 gingen ze uit elkaar. Melanie heeft drie dochters: Angel, Madison en Phoenix. In 2013 werd ze jurylid bij America’s Got Talent. (Foto: Toronto Sun.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname