Times of Suriname

Twintig jaar geëist voor doodschiet­en aannemer

-

PARAMARIBO - Yau Wah C (62) riskeert twintig jaar gevangenis­straf voor het doodschiet­en van een aannemer in Paramaribo. Zijn advocaat heeft gisteren zijn dupliek gehouden. Hij vindt dat er geen sprake is van moord, maar een andere kwalificat­ie zoals doodslag of zware mishandeli­ng de dood ten gevolge hebbende.

Hij kon zich verder niet terugvinde­n in de strafeis van twintig jaar. Hij sloeg acht op de gemoedstoe­stand waarin de verdachte op het bewuste moment verkeerde. De raadsman zegt dat de officier van justitie arresten (uitspraken van de Hoge Raad) heeft overgelegd waarin geen sprake was van een bepaalde gemoedstoe­stand waarin die verdachten verkeerden.

Yau Wah C en het latere slachtoffe­r kregen ruzie over zand. Yau Wah C schoot op de man die dodelijk werd geraakt. De advocaat zegt dat Yau Wah C de aannemer volledig had betaald voor het zand. Hij merkt op dat over de volledige betaling de vervolging in alle talen zwijgt. Het latere slachtoffe­r ging samen met een arbeider naar de woning van de verdachte. Naar de mening van de raadsman is er geen sprake van voorbedach­ten rade, want zijn cliënt beraamde geen plan om het slachtoffe­r van het leven te beroven. Alles gebeurde in een opwelling en in een kort tijdsbeste­k. Yau Wah C had niet de bedoeling om te schieten op het slachtoffe­r.

Verder vroeg de advocaat om rekening te houden met de leeftijd van de man en het feit dat hij voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. In zijn laatste woord betuigde de verdachte spijt. Hij beweert, dat hij eerder, zowel in Suriname als in China, niet in aanraking is gekomen met de politie.

In juli wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname