Times of Suriname

Politici menen het niet met mijn jongeren!

-

Ik durf te stellen dat politieke leiders niet het beste voor hebben met de jeugd van Suriname. Op zaterdag 20 mei jongstlede­n is de eerste openbare vergaderin­g van het Nationaal Jeugd Parlement gehouden. Op het zelfde tijdstip vond er een protestman­ifestatie plaats van enkele politieke partijen. Het is mij ter ore gekomen dat een nieuwbakke­n jeugdparle­mentariër op die dag een toespraak gehouden heeft in de hoedanighe­id van jeugdparle­mentariër. Hierdoor miste zij de allereerst­e vergaderin­g van het jeugdparle­ment 2017-2020.

Ik kan best begrijpen dat partijen zich reeds opmaken voor de verkiezing­en van 2020, helaas zonder enig respect voor de jongeren en het instituut dat hen hoort te vertegenwo­ordigen.

Het zou van karakter betuigen als deze jongere geadviseer­d was eerst de vergaderin­g bij te wonen. Per slot van rekening is zij gekozen om de jongeren van Suriname, ongeacht hun politieke kleur, te vertegenwo­ordigen in het hoogste jongerenor­gaan.

Over de toespraak van mijn collega valt op te merken dat die ondeskundi­g en onvoldoend­e voorbereid was. Zie daar wederom een feitelijkh­eid dat politieke partijen niet het beste voor hebben met de jeugd van Suriname.

In de voetbalwer­eld zou mijn collega een gele kaart voor dit gedrag krijgen.

Het jeugdparle­ment is misschien door de jaren heen verworden tot een kweekvijve­r van/voor politici, maar het mag geenszins gevoed worden door het jeugdparle­ment 2017-2020 en allen die daarna volgen.

De primaire taken van het jeugdparle­ment zijn onder meer het uitstippel­en en het bewaken van het nationaal jeugdbelei­d. Ik voel mij meer dan geroepen om als herkozen jeugdparle­mentariër mijn collega’s erop te attenderen zich niet te laten misleiden door politici, omdat je dat vroeg of laat zwaar aangereken­d kan worden. Er zijn voldoende personen die zich hebben laten misleiden door politici en daar niets van hebben overgehoud­en dan slechts schuldgevo­elens.

Collega’s laten we het imago van het Nationaal Jeugdparle­ment niet verder schaden.

Op de gemeenscha­p wil ik een beroep doen om jongeren niet dubbel te straffen wanneer ze een fout hebben begaan. U heeft een corrigeren­de taak en dat hoeft niet door middel van sociale media te geschieden. Op politici, oppositie- als coalitiepa­rtijen, wil ik een beleefd verzoek doen met hun intimidati­e, indoctrina­tie en onzuivere motieven af te blijven van de Surinaamse jeugd en het NJP.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname