Times of Suriname

Resida adviseert ‘slappe thee’ tegen oogvirus

-

PARAMARIBO - Lesley Resida, directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg adviseert oogviruspa­tiënten als gevolg van de schaarste aan oogdruppel en oogzalf die is ontstaan bij apotheken, om het huismiddel ‘slappe thee’ te gebruiken.

Een andere optie is dat mensen die besmet zijn met het virus en een bepaalde oogdruppel (Gentamicin) of oogzalf (Tetracycli­ne) niet bij de apotheek kunnen krijgen, omdat die schaars zijn, de huisarts kunnen vragen een andere oogdruppel of oogzalf die wel in voorraad is, voor te schrijven. Indien het virus langer dan drie weken aanhoudt, dienen de patiënten hun huisarts te raadplegen voor verdere behandelin­g. Bij de meeste apotheken is er al minstens twee dagen een schaarste aan oogdruppel en oogzalf als gevolg van de epidemie.

Resida zegt dat indien de personen de nodige hygiëne toepassen, er geen medicatie nodig is en dat het virus dan vanzelf binnen twee tot drie dagen zal verdwijnen. Het kan wel dagen duren voordat de roodheid verdwijnt. Personen die besmet zijn met het virus kunnen het beste voor het schoonmake­n van elk oog een apart vochtig handdoekje gebruiken. Verder wordt ook aangeraden de handen frequent te wassen en de ogen voorzichti­g met een schoon doekje schoon te maken. Het Bedrijf Geneesmidd­elenvoorzi­ening Suriname heeft intussen laten weten dat het bezig is alle medicijnen binnen te halen, zodat alle apotheken weer bevoorraad kunnen worden. MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname