Times of Suriname

Verdachten winkelroof riskeren vijf jaar gevangenis­straf

-

PARAMARIBO - Miquel K, Milton M, Marcel B en Orsen K riskeren elk vijf jaar gevangenis­straf voor het plegen van een beroving in een winkel op 8 februari.

De politie kreeg van de winkeliers­ter te horen dat zij, haar man en zoon waren beroofd door drie gewapende en gemaskerde mannen van geld en goederen. Zij werden onder schot gehouden. De vrouw en haar zoon moesten met hun gezichten op de vloer gaan liggen. Daarnaast hebben de vrouw en haar man slagen moeten incasseren met de kolf van een wapen. De man had een barstwond op het voorhoofd. De installati­e van de camerabeve­iliging werd meegenomen. Ook drie vakantiega­ngers verklaarde­n dat zij zijn beroofd. Zij werden in de winkel onder schot gehouden waarna geld en goederen onder meer een autosleute­l die zij hadden, werden buitgemaak­t. De daders vertrokken in de wagen waarin de drie vakantiega­ngers zaten. Dit voertuig werd kort daarna onbeheerd aangetroff­en. Tijdens het ingestelde onderzoek werden de verdachten onder hoog wied in een bosschage aangetroff­en. Zij hielden zich daar schuil. Orsen K probeerde zich uit de voeten te maken. De politie loste waarschuwi­ngsschoten, maar de man gaf daar geen gehoor aan. Er werd uiteindeli­jk gericht geschoten, waarbij hij werd geraakt in zijn rechterond­erbeen.

Marcel B bekende eerst zijn betrokkenh­eid bij de beroving, maar ontkende daarna. Hij gaf bij zijn aanhouding een valse naam op. Bij de verdachten werden een wapen, geld en goederen aangetroff­en en in beslag genomen. Orsen K bekende tijdens het vooronderz­oek dat hij samen met drie kompanen zich schuldig had gemaakt aan de beroving. Miquel K en Milton M maakten tijdens het vooronderz­oek gebruik van het zwijgrecht. Met uitzonderi­ng van Miquel K zijn de overige verdachten recidivist­en.

De officier van justitie zegt dat onder de huidige economisch­e omstandigh­eden eenieder probeert het hoofd boven water te houden. Volgens haar moeten de mannen afgestraft worden voor de beroving van de slachtoffe­rs van hun verdiende geld en ook het geweld dat zij hebben doorstaan. Zij zegt dat de vakantiega­ngers die zijn beroofd ons land zeker niet warm zullen aanbevelen bij vrienden en familieled­en en hiermee wordt het beeld dat internatio­naal van Suriname is ontstaan als een land met hoge criminalit­eitscijfer­s nog meer gevoed. Op 6 juli wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname