Times of Suriname

Een jaar voor seksueel misbruik zevenjarig­e

-

PARAMARIBO - Yuanhei H (18) gaat voor een jaar de bak in wegens het plegen van seksuele handelinge­n met de zevenjarig­e kleindocht­er van zijn werkgever. De rechter acht niet bewezen dat de man met een vinger of zijn geslachtsd­eel heeft gepenetree­rd. Hij is wel aan het geslachtsd­eel van het kind gegaan. Het gaat om minimale scheurtjes aan het geslachtsd­eel.

De magistraat nam mee de verklaring van de gynaecoloo­g die zei dat het niet duidelijk is of er penetratie heeft plaatsgevo­nden. Zij vindt dat de man het vertrouwen van zijn werkgever heeft geschaad. “Je had moeten afblijven van het kind. Kinderen mogen volwassene­n vertrouwen. Jij hebt daar misbruik van gemaakt”, zei de rechter. Zij week af van de strafeis van drieënhalf jaar van het Openbaar Ministerie. De raadsman van Yuanhei H zegt dat de gouden spelregel is dat volwassene­n moeten afblijven van jeugdigen. Hij geeft aan dat zijn cliënt vanaf het begin heeft bekend. De man begrijpt volgens zijn advocaat ten volle dat hij zwaar over de schreef is gegaan. Hij is daarom ook geslagen door de vader van het kind.

Omdat Yuanhei H vond dat hij verkeerd is geweest, deed hij geen aangifte van de mishandeli­ng. In zijn laatste woord vroeg hij een kans. Hij zei dat dit nooit meer zal gebeuren. De moeder van het meisje deed op 9 december vorig jaar aangifte. De oma van het slachtoffe­r deed de oppas van het kind en belde op een gegeven moment de moeder om haar dochtertje af te halen. Het kind klaagde over een branderig geslachtsd­eel. Het slachtoffe­r vertelde dat Yuanhei H, een arbeider, haar naar de achterzijd­e van de slagerij trok. Hij vroeg of zij snoep wilde. Hij bracht haar naar een ruimte en probeerde seks met haar te bedrijven, maar het gelukte hem niet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname