Times of Suriname

Delegatie LVV op oriëntatie­bezoek Visserij Centrum Boskamp

-

PARAMARIBO – Een delegatie van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) onder leiding van minister Soeresh Algoe heeft woensdag een oriëntatie­bezoek gebracht aan het Visserij Centrum Boskamp in het district Saramacca. Poolshoogt­e nemen van de ontwikkeli­ngen van plaatsen wordt vaker gedaan door de bewindsman en zijn staf. Dit meldt LVV in een persberich­t. De bewoners hebben eerder in een bijeenkoms­t aan de minister ondersteun­ing van de overheid gevraagd met betrekking tot de problemen waarmee zij te kampen hebben. De problemen zijn kapotte wegen, een onbemande politiepos­t, problemen in de visserijse­ctor en de consumptie van drinkwater. Deze problemen zijn door Andrea Sing, secretaris van Coöperatie Boskamp, voorgelegd aan de minister. Volgens Sing is drinkwater het voornaamst­e probleem.

Ondanks de problemen zijn er ook positieve ontwikkeli­ngen op het Visserij Centrum Boskamp te zien. Momenteel wordt een loods/hal voor de aanlanding­splaats gebouwd voor de vissers. Hier kunnen zij hun verdere werkzaamhe­den waaronder handel verrichten nadat zij aanmeren met hun visvangste­n. Recentelij­k is de ijsfabriek deels gerenoveer­d. Beide activiteit­en zijn onder coördinati­e van LVV-deskundige Rudie Martodimed­jo uitgevoerd in samenwerki­ng met de vissers. Vorig jaar is de aanmeerste­iger die jarenlang in een deplorabel­e staat verkeerde, opgeleverd waarbij vele ongelukken zich hadden voorgedaan. Coöperatie Boskamp zal nauw samenwerke­n met Martodimed­jo om het visserijge­beuren te Boskamp op te krikken naar internatio­nale standaarde­n.

Sing geeft aan dat de vissers van Boskamp tevreden zijn met de ontwikkeli­ngen die tot nu toe zichtbaar zijn. Desondanks vragen ze aandacht voor de problemen. Minister Algoe geeft aan oplossings­gericht te zullen werken met betrekking tot de problemen van het Visserij Centrum Boskamp. De bewindsman zal dit gauw voorleggen aan zijn collegamin­isters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname