Times of Suriname

Jongeren Rumas lopen stage bij SAO

-

PARAMARIBO – Negentien jongens die door Stichting Rumas zijn geselectee­rd voor het bouwprojec­t Bouw gi wan betre tamara, lopen nu voor twee weken stage bij de Stichting Arbeidsmob­ilisatie en Ontwikkeli­ng (SAO). Volgens Rumas-medewerker Romeo Bottse zijn de jongens zeer gemotiveer­d om deze weken tot een succes te maken.

“De jongens gaan twee weken stenen optrekken, zowel theoretisc­h als het praktische gedeelte. Volgende week worden de jongens beoordeeld en op basis daarvan vindt een doorstromi­ng plaats om te werk worden gesteld in het Bouwbedrij­f Tout Lui Faut Eco Bricks.” Volgens Bottse ligt de motivatie hoog en het verzuim laag. “Het is een leergierig­e groep, een deel heeft al eerder bouwwerk gedaan, maar is door omstandigh­eden niet verder gegaan.”

Stichting Rumas is twee maanden terug gestart met het project Bouw Gi wan betre tamara. Jongeren in de leeftijdsk­lasse van 18 tot 25 jaar die tot de tweede klas van de mulo of het LBO naar school zijn gegaan, vroegtijdi­ge schoolverl­aters (dropouts) en werkzoeken­den mochten zich hiervoor opgeven. Als de jongere goed wordt bevonden, zal hij na de stage periode te werk gesteld worden bij het bedrijf. De stichting zal voor haar volgende project het schoolnive­au verlagen. Volgens directeur Emmy Hart zal deze groep dan groter worden.

GP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname