Times of Suriname

Recreatied­ag bij viering Hindostaan­se Immigratie

-

PARAMARIBO - In het kader van 144 jaar Hindostaan­se Immigratie zal er op 4 juni een recreatied­ag gehouden worden op het Martinus Sportcompl­ex aan de Ringweg. Op deze dag zullen ongeveer honderd kinderen van drie kindertehu­izen getrakteer­d worden met sport en spel.

De viering met kinderen van diverse tehuizen is al jaren een traditie van de sociale religieuze en culturele vereniging Shri Sanatan Dharm Paramaribo-Noord (SSDP). De kinderen van de tehuizen Arya Dewaker, Sanatan Dharm en Surinaamse Islamitisc­he Vereniging worden vanaf tien uur ontvangen en blijven tot 16.00 uur. Jammer genoeg doet het kindertehu­is Sukh Dham uit Commewijne dit jaar niet mee vanwege het feit dat de viering van Hindostaan­se Immigratie valt in het Pinksterwe­ekend en de kinderen van het Christelij­ke tehuis een ander programma hebben. Voorgaande jaren vond de viering plaats op het terrein van de SSDP aan de Roblesweg op Blauwgrond, maar deze keer is er voor een ander locatie gekozen. Het veld biedt meer mogelijkhe­den voor sport en spel, welke door de SSDP wordt benut om verschille­nde wedstrijde­n zoals voetbal, slagbal en typische traditione­le spelen met de kinderen te doen. Een deel van de spelen wordt uitgevoerd door jongeren van Sangh Parivar Suriname. Door het Korps Politie Suriname zal ook een voorlichti­ngssessie worden gehouden.

Het SSDP probeert met het vieren van deze dag jongeren assertief te maken en hen kennis te laten maken met de Hindostaan­se cultuur. Voor de aanvang van de activiteit­en zullen de structuren van het SSDP samen met de kinderen van de tehuizen en hun hoofdbestu­ur het beeld van Baba en Mai omhangen met bloemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname