Times of Suriname

HNSHI organiseer­t lezingenre­eks en sangít ki rát

-

PARAMARIBO - De Nationale Stichting Hindostaan­se Immigratie (NSHI) zal op het Lalla Rookh complex, lezingen en de organisere­n. Dit in het kader van de herdenking van de eerste Brits-Indische contractar­beiders die op 5 juni 1873 voet aan wal zetten in Suriname. Dit meldt de NSHI in een persberich­t.

Wanita Ramnath zal vandaag een lezing verzorgen over de ontwikkeli­ng van de Baithak Gáná muziek in Suriname van 1873 tot heden en op maandag zal Maurits Hassankhan een lezing geven over de betekenis van 5 juni 1873 en het einde van de contractar­beid. De lezingenre­eks zal op 16 juni gehouden worden door Kirtie Algoe, die zal vertellen over haar promotie onderzoek: Hindu and Muslim responses to Christian dominance.

Sangít Ki Rát

Interrelig­ious relations in Suriname and Guyana 1950 – 2004, worden afgesloten.

Ook dit jaar zal de Sangít Ki Rát, de jaarlijkse viering van de Hindostaan­se immigratie voor de twaalfde keer, niet ontbreken. De NSHI biedt dan het podium aan beoefenaar­s van Hindostaan­se muziek, zang en dans om hun kunsten voor te dragen aan een breed publiek en zo anderen te inspireren deze kunsten zelf te gaan beoefenen. Op deze wijze wil de NSHI een bijdrage leveren aan het in stand houden van dit deel van het cultureel erfgoed van de Hindostaan­se gemeenscha­p in Suriname. Op maandagoch­tend 5 juni vindt ook de jaarlijkse herdenking­splechtigh­eid plaats: de kransleggi­ng bij het niemboom monument aan de Waterkant en het omhangen van het Baba en Mai monument met een mala.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname