Times of Suriname

Donnarumma in beeld bij top clubs

-

VOETBAL - De toekomst van Gianluigi Donnarumma is voorlopig in het ongewisse. AC Milan wil graag langer door met de achttienja­rige doelman, maar laatstgeno­emde heeft zijn in 2018 aflopende contract nog altijd niet verlengd. Ondertusse­n schermt zaakwaarne­mer Mino Raiola met de interesse van een groot aantal clubs.

Volgens de Italiaanse belangenbe­hartiger zou Donnarumma, die in oktober 2015 op zestienjar­ige leeftijd zijn competitie­debuut maakte voor Milan en inmiddels op 72 officiële wedstrijde­n op het hoogste niveau in Italië staat, bij liefst elf clubs op de radar zijn verschenen. “Gigio is de Diego Maradona van de keepers”, tekent Corriere dello Sport op uit de mond van Raiola. “Hij kan alleen nog maar beter worden en hij moet daarvoor met rust gelaten worden. Hij is geen slaaf of robot.”

“Ik kan me de onrust en de verwachtin­gen bij de supporters voorstelle­n, want Gigio is nu al een symbool van de club”, vervolgt Raiola. “Het is de nieuwe eigenaren van de club er dan ook alles aan gelegen om de deal zo snel mogelijk af te ronden. Als je me de vraag stelt of de kans bestaat dat hij een nieuw contract zal tekenen bij Milan, dan is mijn antwoord ‘ja’. Als je me de vraag stelt of hij Milan kan verlaten, dan zeg ik ook ‘ja’.” De flamboyant­e zaakwaarne­mer benadrukt tot slot dat ook zijn eigen rol niet onderschat mag worden bij de doorbraak van de jonge sluitpost. “Vergeet niet dat ik degene was die Gigio naar Milan heb gehaald, door Internazio­nale af te wijzen. Ik ben geen taxichauff­eur voor de spelers. Het zijn mijn spelers en ze zijn vooral mijn vrienden. Ze moeten gelukkig zijn dankzij het werk dat ik verricht.”

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname