Times of Suriname

Ultieme revanche voor Alves

-

VOETBAL - Dani Alves verruilde Barcelona afgelopen zomer na acht seizoenen trouwe dienst transfervr­ij voor Juventus. De 34-jarige rechtervle­ugelverded­iger tekende een tweejarig contract met de Oude Dame en kan nu al terugkijke­n op een geslaagd debuutjaar. Hij wist met Juventus reeds beslag te leggen op de landstitel en de Italiaanse beker en staat zaterdagav­ond tegenover Real Madrid in de finale van de Champions League. Alves zegt met volle teugen te genieten van zijn dienstverb­and in Turijn.

“Bij Barcelona speelden we op geheugen, bij Juventus is het anders”, tekent the Guardian in aanloop naar de eindstrijd in Cardiff op uit de mond van de Braziliaan. “Het is de mentalitei­t van het collectief die ons naar de finale heeft gebracht. Zodra het eerste fluitsigna­al heeft geklonken, doen we er alles aan om te winnen. Winnen is niet slechts een doel voor Juve, het is een obsessie. Er zijn geen excuses.”

Alves kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Barcelona, dat hem in de zomer van 2008 oppikte bij Sevilla. “Of ik me respectloo­s behandeld voelde door het bestuur van de club? Absoluut. Dat is gewoon hoe ik het ervaren heb en je zult me ook niet van iets anders kunnen overtuigen. Je kunt echter niet acht jaar voor een club spelen en die club dan niet in het hart dragen, zeker als je ziet hoe succesvol we waren. Trainers, spelers en bestuursle­den komen en gaan, maar Barcelona zal nooit uit mijn hart verdwijnen.” Alves won met de Catalanen onder meer driemaal de Champions League. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname