Times of Suriname

IMT naar beker finale

-

VOETBAL - Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft voor de tweede keer op rij de bekerfinal­e van de Surinaamse Voetbal Bond gehaald. In het Essedstadi­on werd Santos uit Nickerie verslagen met liefs 6-0.

De verliezend­e finalist van vorig jaar zette het team uit Nickerie al in de eerste minuut onder druk. De voorzet in de achtste minuut werd niet goed verdedigen­d en het leder kwam bij Donnegy Fer die geen fout maakte: 1-0. Santos herstelde zich en probeerde terug te komen in de wedstrijd. Maar het lukte het team van de hoofdklass­e niet om een goede kans te creëren tegen het topklasse team. In de 30ste minuut verzekerde Gregory Pokie de finale voor IMT door het leder buiten bereik van doelman Gyliermo Rollings van Santos te plaatsen: 2-0. Zaken werden nog slechter voor Santos, toen Serginio Eduards het derde doelpunten maakte: 3-0. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd. In de tweede helft speelde Santos veel beter en kwam enkele keren goed opzetten voor het doel van IMT, maar tot doelpunten kwam het team niet. Het goede begin van Santos werd verpest door een blunder van Rollings. De doelman liet de bal los en de kleine Romeo Kastiel tikte het vierde doelpunt binnen: 4-0. In de slotfase scoorden Miguel Darson en Naldo Kwassie en bepaalden de eindstand op 6-0. Santos is uitgeschak­eld en IMT gaat door naar de finale.