Times of Suriname

Messi wil attractiep­ark in China openen

-

VOETBAL - De Argentijns­e topvoetbal­ler Lionel Messi wil in 2019 een attractiep­ark gewijd aan het voetbal openen in Nankin, in het zuidoosten van China. Dat meldde de Spaanse audiovisue­le groep Mediapro als partner van het project gisteren. Het attractiep­ark wordt het “Messi Experience Park” gedoopt. Het pretpark zal “meer dan twintig attracties tellen verdeeld over 46.000 m² overdekte ruimtes, 12.000 m² groene ruimte en speelzones en 25.000 m² publieke ruimte”. De voorbereid­ingen voor het bouwprojec­t zijn twee jaar geleden al gestart. “Het idee is om de bezoekers onder te dompelen in de leefwereld van Messi. Het ‘Messi Experience Park’ zal de nieuwste attracties combineren met allerlei voetbalfac­iliteiten”, klinkt het nog bij Mediapro, een partner van zowel het Chinese televisieb­edrijf Phoenix als Leo Messi Management, het bedrijf achter de vijfvoudig­e winnaar van de Gouden Bal. De 29-jarige dribbelkon­t van FC Barcelona verdiende tussen juni 2015 en mei 2016 72,6 miljoen euro. Daarmee was Messi op de Portugees Cristiano Ronaldo (78,3 miljoen euro) na de best verdienend­e sportman volgens het Amerikaans­e tijdschrif­t Forbes. “Leo” en zijn vader werden vorige week veroordeel­d tot een celstraf van 21 maanden (die hij niet moet uitzitten) voor belastingf­raude. Ze zouden via fiscale constructi­es in belastingp­aradijzen Belize en Uruguay inkomsten uit portretrec­hten uit de periode 2007-2009 hebben verborgen. Daarmee zouden ze voor 4,16 miljoen euro aan belastinge­n ontdoken hebben in Spanje. (HLN)

 ??  ?? De Argentijns­e topvoetbal­ler Lionel Messi wil in 2019 een attractiep­ark gewijd aan het voetbal openen in Nankin, in het zuidoosten van China. (Foto: HLN)
De Argentijns­e topvoetbal­ler Lionel Messi wil in 2019 een attractiep­ark gewijd aan het voetbal openen in Nankin, in het zuidoosten van China. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname