Times of Suriname

Valverde gepresente­erd bij Barcelona

-

VOETBAL - Ernesto Valverde is officieel gepresente­erd als coach van FC Barcelona. In Camp Nou zette hij een handtekeni­ng onder een contract voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen.

De Spanjaard moet het teleurstel­lende seizoen, waarin alleen de Spaanse Supercup en beker werd gewonnen, doen vergeten. “Ik wil Barcelona nog groter maken dan het nu al is”, zei hij.

Het eerste doel is een drietal wedstrijde­n tegen Madrid. Barcelona speelt op 29 juli vriendscha­ppelijk en in augustus twee wedstrijde­n om de Spaanse Super Cup tegen de Madrilenen.

“Ik weet dat de lat heel hoog ligt. Barcelona heeft fantastisc­he trainers gehad. Denk aan Luis Enrique, Pep Guardiola, Tito Vilanova en Johan Cruijff. Ik weet wat de club wil en wat de uitdaging is die voor mij ligt.” Valverde wil het spel dat Cruijff introducee­rde en werd verbeterd door Guardiola doorzetten en daarmee een goede relatie met het tweede team behouden. “Ik heb nog nooit spelers ontmoet die als miljonair zijn geboren. Ik geloof dat ik een groep jonge spelers vind, die wil winnen.” Valverde komt over van Athletic Bilbao waar hij met beperkte middelen in zijn eerste seizoen de Champions League haalde. Ondanks dat bij Bilbao enkel spelers mogen spelen uit het Baskenland en omgeving. Als speler speelde Valverde onder Johan Cruijff bij Barcelona. Hij trainde daarna Valencia, Villarreal, Espanyol en Olympiakos.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname