Times of Suriname

Jhesiral lanceert single Rise Up

-

Vier jaar geleden maakte men, middels de hit Complete, kennis met reggaezang­er Jhesiral. Hierna was zijn naam niet weg te denken bij de fans van steengoede muziek. De in Frankrijk wonende Surinamer wil het nu groots aanpakken in zijn moederland. Op 22 mei bracht hij zijn nieuwe single Rise up officieel in Suriname.

De 30-jarige Jhesiral groeide op in Albina en FransGuyan­a, onder zijn echte naam Rodney Winsi. Zijn passie voor muziek ontwikkeld­e hij al op jonge leeftijd via broers die zelf musiceerde­n. Nadat hij ook de diversitei­t in lokale en internatio­nale muziek ontdekte was hij helemaal verkocht. Hij startte eerst als rapartiest, maar verkoos uiteindeli­jk een carrière als zanger. Zijn zangtalent beschouwt Jhesiral als een gift van God, wat doorvoert in zijn muziek. Hij combineert het familielev­en met zijn muziekcarr­ière en dat vraagt ook een bepaalde verantwoor­delijkheid van hem. Jhesiral wil met zijn muziek positivite­it uitstralen naar zijn luisteraar­s en troost brengen in moeilijke tijden. Hoewel hij het liefst over de mooie kant van de liefde zingt, vermijdt Jhesiral lastige onderwerpe­n als overspel en criminalit­eit niet.

Omdat hij in Suriname is geboren, vindt hij het belangrijk om in Sranan te zingen zodat zijn boodschapp­en goed overkomt en om Suriname op de wereldkaar­t te zetten. De combinatie met zijn tweede taal, Frans, ziet Jhesiral als zijn gouden kans om de muziekcult­uren samen te smelten. Tot nu toe is dat succesvol gebleken.

Met zijn nieuwe single Rise up wil Jhesiral een krachtig reggaenumm­er neerzetten. Toepasseli­jk voor deze muziekstij­l is het hoopgevend­e en inspireren­de karakter, wat Jhesiral goed weet te bezingen. Zijn stemgeluid doet niet onder voor het klinkende reggae ritme, maar voegt juist extra emotie toe aan het nummer. Rise up moet de luisteraar sterken om vooral in moeilijke tijden te blijven geloven in zichzelf. De tekst voor het nummer heeft hij zelf geschreven, maar voor de beat heeft hij de hulp ingeschake­ld van producer Fredje van Fredje Studio. De backing vocals zijn van Janice van Klaveren. De videoclip voor Rise up is inmiddels te bekijken op Youtube.

 ??  ??
 ??  ?? (MW)
(MW)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname