Times of Suriname

AKM Suriname zet universele riddim in mekaar

-

De vereniging Artiesten Kon Makandra Suriname (AKM) heeft een universele riddim samengeste­ld. AKM is een bundeling van individuel­e artiesten en groepen die hun eigen kansen creëren door zelfpromot­ie.

Het initiatief voor zo een vereniging kwam van zanger Randall Bendanon beter bekend als ‘I King I Opo’, die smachtte naar een bundeling van ideeën en krachten onder de artiesten in Suriname. Op basis hiervan werd er een beroep gedaan op grote namen in de muziekwere­ld om zich aan te melden. Momenteel bestaat deze bundeling uit 26 artiesten. Enkelen zijn: Colonel, Sister Silly, Mozis B, ScepKendal­lovic, Meriam Simone, Buruman en Crazy G. Samen brachten zij een riddim uit. Op de riddim zijn alle 26 artisten te horen. die elk hun eigen verhaal vertellen. Verder verschijnt van de riddim ook een medley met bijbehoren­de videoclip. De medley is een samenvatti­ng van alle nummers op de riddim. Deze is aan elkaar gemixed door dj Andy Safado. De riddim ligt klaar en kan elk moment uitgebrach­t worden.

Volgens Randall is het van belang dat de Surinaamse muziekkuns­t hoog wordt gehouden, ongeacht je ras of seksuele geaardheid. Muziek is wat ons bij elkaar brengt en houdt. Voor meer informatie over de lancering van de AKM-riddim of over achtergron­dinformati­e kan men terecht op de Facebookpa­gina onder de naam AKM SURINAME of deze volgen op Instagram via de naam @AkmSurinam­e2017.

(MW/Foto: Crazy G)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname