Times of Suriname

Dubbelcijf­erige omzetgroei bij D’Ieteren

-

BRUSSEL - De omzet van D’Ieteren is in de eerste drie maanden van het jaar krap 12 procent hoger uitgekomen. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalup­date van de ondernemin­g.

De omzet steeg op jaarbasis met 11,9 procent. Zonder de overname van Moleskine zou de groei 10,2 procent zijn geweest.

De verkopen van D’Ieteren Auto stegen het meest, met 14,0 procent, dankzij de sterke verkoop van nieuwe voertuigen. Moleskine ging er 13,8 procent op vooruit. Divisie Belron wist een omzetgroei van 6,2 procent te boeken, vooral te danken aan sterke prestaties in Europa. In de Verenigde Staten ondervond Belron een groeivertr­aging als gevolg van de zachte winter.

De outlook van de groep voor het hele jaar blijft behouden. Dit betekent dat D’Ieteren mikt op een groei van het aangepast geconsolid­eerd resultaat voor belastinge­n met ongeveer 10,0 procent ten opzichte van de 241,6 miljoen van 2016.

Tijdens het eerste halfjaar zal het resultaat van dezelfde grootte orde als dat van het eerste halfjaar van 2016 zijn, wegens investerin­gen en ‘timing van bepaalde elementen’, klonk het. Over de zoektocht naar een minderheid­spartner voor Belron deed D’Ieteren geen nadere mededeling­en. Deze zoektocht werd op 2 mei aangekondi­gd. Het aandeel D’Ieteren sloot woensdag 0,2 procent hoger op 43,43 euro. (Beursduive­l/Foto: Logos & Brands Directory.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname