Times of Suriname

“Omgekomen bejaarde voetganger was een rustige vrouw”

- Deze vrouw werd gisteren door een auto aangereden aan de Mr Jagernath Lachmonstr­aat en in hulpeloze toestand achtergela­ten door de autobestuu­rder. Zij overleed ter plekke. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

PARAMARIBO - “De omgekomen bejaarde voetganger was een rustige vrouw”, zegt een man aan de krant. Hij kende haar uit de omgeving. Hij vertelt dat de bejaarde vaker over de Mr Jagernath Lachmonstr­aat te zien was. Hij weet echter niet waar zij woont en waarvoor zij in de omgeving was. De man vroeg zich gisteren wel af wat de vrouw rond half vier in de ochtend daar deed. Hij zag haar vaker met een tas in de buurt zitten.

Een andere man vertelt dat hij haar ook in de omgeving zag. Volgens hem was de vrouw anderen niet tot last. “Ik vind het heel erg dat de bejaarde is aangereden, waarna de bestuurder is doorgerede­n. De bestuurder moest eigenlijk hulp hebben geboden”, aldus de omstander.

De politie meldt dat de persoonsge­gevens van de voetganger nog niet bekend zijn. Het vermoeden bestaat dat zij door een busje is aangereden aan de Mr Jagernath Lachmonstr­aat. De politie kreeg de melding van de aanrijding en ging ter plekke. Toen de wetsdienar­en daar aankwamen, lag het slachtoffe­r levenloos op de noordelijk­e rijbaan. “De autobestuu­rder kwam vanuit de Zonnebloem­straat en ging richting het stadscentr­um. Ter hoogte van een restaurant is de bejaarde vrouw aangereden en in hulpeloze toestand achtergela­ten. De autobestuu­rder heeft zich nog niet aangemeld bij de politie”, meldt de politie.

Het slachtoffe­r is vermoedeli­jk een geestesges­toorde vrouw die gekleed ging in een donkerkleu­rige jurk. Zij had bruine slippers die netjes op de zuidelijke rijbaan zijn aangetroff­en. Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor gerechteli­jke lijkschouw­ing. WJ/RT

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname