Times of Suriname

Nog geen achterstal­lige koopkracht­versterkin­g voor BBGO

-

PARAMARIBO – De leden van de Bond Belangen Behartigin­g Gepensione­erden uit Overheidsd­ienst (BBGO) hebben de resterende SRD 800 van de beloofde achterstal­lige koopkracht­versterkin­g van SRD 1000 nog steeds niet ontvangen. Volgens de voorzitter van de BBGO, Renate WoudenBhug­wandass moet de bond vandaag te horen krijgen of de financiële situatie van de leden een verbeterin­g zal ondergaan. Een gesprek met de minister van Financiën moet duidelijkh­eid brengen omtrent de verdere uitbetalin­g van de koopkracht­versterkin­g.

“Op 22 juni is een algemene ledenverga­dering (alv) gepland, waar de resultaten van dit gesprek aan de leden voorgelegd zullen worden. Iedereen wacht op het gesprek en kijkt uit naar wat uit de bus komt”, zegt de voorzitter. In de moties tijdens de eerste alv in april zijn verbeterin­g van de financiële en economisch­e levenssitu­atie, waaronder de directe uitbetalin­g van achterstal­lige koopkracht­versterkin­g, en verbeterin­g van de gezondheid­szorg voor gepensione­erden geëist.

Van de beloofde achterstal­lige koopkracht­versterkin­g van SRD 1000, die uiterlijk maart moest worden uitbetaald, hebben de leden vorige maand SRD 200 ontvangen. De gepensione­erden willen ook in aanmerking komen voor de SRD 375 koopkracht­versterkin­g, die de ambtenaren krijgen. Daarnaast geeft Wouden-Bhugwandas­s aan dat wat betreft de gepensione­erde leerkracht­en ook zij recht hebben op de herwaarder­ing die de leerkracht­en in actieve dienst krijgen. De BBGO streeft naar verbeterin­g van de gezondheid­szorg en de financiële en economisch­e levenssitu­atie van de gepensione­erden.

GP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname