Times of Suriname

Handboek voor standaardi­sering Bureaus voor Burgerzake­n

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) zal ten behoeve van de standaardi­sering van Bureaus voor Burgerzake­n een handboek samenstell­en. Het handboek is belangrijk voor eenduidigh­eid op de werkvloer voor zowel de burgerij (de cliënt) als de ambtenaar (de dienstverl­ener). Het handboek wordt de leidraad voor de standaardi­sering van alle Bureaus voor Burgerzake­n (BvB’s). Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

Deze informatie is met een deel van de medewerker­s van BvB-Kwatta gedeeld in een presentati­e op 26 mei. De presentati­e is gehouden door de werkgroep, die de leiding heeft over het standaardi­seringspro­ject en bestaat uit Marvin Towikromo, Djerrel Sontomedjo en Sifra Fung A Loy. Towikromo en Sontomedjo hebben het personeel voorgehoud­en wat zij kunnen verwachten van het project en op welke manier zij eraan kunnen bijdragen.

Bij BvB-Kwatta is de pilotfase van dit project gaande. De standaardp­rocedures voor zowel cliënten als het personeel wordt in het handboek vastgestel­d. Het is de bedoeling dat deze standaarde­n voor alle BvB’s zullen gelden.

“Om vooruitgan­g te boeken, moet je veranderin­gen brengen”, zei Sontomedjo. “De bijdrage van het personeel is vooral voor het handboek van eminent belang. Wij gaan alle processen in kaart brengen en deze vastleggen, zodat wanneer er nieuwe medewerker­s komen, het ook voor hen duidelijk is wat de werkwijze is”, aldus Towikromo.

Minister Mike Noersalim wil hiermee de klantontev­redenheid over de dienstverl­ening bij verschille­nde BvB’s minimalise­ren. Het andere deel van het personeel wordt binnenkort ingelicht en daarna volgen technische bewustword­ingssessie­s om met name werkinstru­cties door te nemen. Onlangs heeft de bewindsman het burgerzake­nkantoor bezocht om met het personeel te praten over het project. Hij vindt het belangrijk dat zij volledig van het project op de hoogte zijn en er hun volledige ondersteun­ing aan geven. Bij de sessie is ook gesproken over interne aanpassing­en die in de nabije toekomst doorgevoer­d zullen worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname