Times of Suriname

Mbappé heeft speeltijd nodig

-

VOETBAL - De kans is groot dat Kylian Mbappé komende zomer de duurste speler ooit wordt. Onder meer Real Madrid, Manchester City en Arsenal zouden een bedrag van ruim honderd miljoen euro over hebben voor de achttienja­rige aanvaller van AS Monaco. Arsène Wenger, manager van the Gunnersis een groot fan van de jonge Fransman.

“Waar hij zal eindigen? Ergens waar hij een grote kans op speeltijd heeft. Hij denkt nu dat hij moet blijven spelen, dat is ook belangrijk. Maar als je nu al zoveel indruk maakt dat clubs meer dan honderd miljoen voor je willen betalen, leggen ze waarschijn­lijk ook de rode loper uit als je komt”, zegt Wenger in gesprek met BeIN Sports. “Niemand betaalt zo’n bedrag en zegt dan: Ga jij maar op de tribune zitten.” Bondscoach Didier Deschamps zei onlangs dat hij alleen spelers zal selecteren voor de Franse ploeg die ook aan spelen toekomen. “Als er mega-aanbieding­en binnenkome­n, is het moeilijk te weerstaan voor de speler en de club. Maar ik kan de uitspraken van Deschamps ook wel begrijpen”, stelt de manager van Arsenal, die in Mbappé de toekomstig­e winnaar van de Gouden Bal ziet. “Je hebt Neymar, je hebt Antoine Griezmann en je hebt Mbappé. Hij is nog jonger en zal het iets langer volhouden dan eerstgenoe­mden.” AS Monaco hoopt nog steeds dat de groeibrilj­ant ook volgend seizoen in het prinsdom te bewonderen is. Eigenaar Dmitiri Rybolovlev stelt tegenover France Football echter dat de keuze aan Mbappé zelf is. “We gaan niks forceren. Is hij zo’n megabedrag waard? Ik weet het niet. De markt zal een antwoord geven op die vraag. Daarnaast zal de speler zelf over zijn toekomst beslissen. Wij zien Kylian in ieder geval graag blijven.”

(VZ) VOETBAL - De wegen van Pepe en Real Madrid gaan definitief scheiden. De verdediger maakte in de nacht van maandag op dinsdag in gesprek met Cadena Cope duidelijk dat hij aan het einde van de maand uit het Santiago Bernabéu vertrekt. De Portugese Braziliaan verzekert dat hij nog niet weet waar hij komend seizoen speelt en dat hij toch met een wrange nasmaak uit de Spaanse hoofdstad vertrekt. “Het is duidelijk dat ik niet langer bij Real Madrid zal blijven. Een hoofdstuk in mijn loopbaan is ten einde en nu ga ik aan een nieuw hoofdstuk beginnen”, zo benadrukte Pepe aan de Spaanse radiozende­r. De kersverse Champions League-winnaar wilde afgelopen winter met de ervaren

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname