Times of Suriname

Pepe haalt uit

-

verdediger door. “De club bood me geen contract voor twee seizoenen aan, slechts voor een jaar. De regels van Real Madrid schrijven voor dat een voetballer van 33 jaar geen nieuw contract voor twee jaar mag onderteken­en, ook niet een contract voor één seizoen, plus een optie voor nog een jaar.”

“Ik heb nog nergens getekend. Dat had ik wel kunnen doen, maar ik wilde in de slotfase van het seizoen niet voor onrust rondom de selectie zorgen.” Paris Saint-Germain en Internazio­nale worden als mogelijke bestemming genoemd. “Er zijn meer voorstelle­n. Ook uit Engeland. Ik heb al mijn spullen in Portugal staan. Ik heb Madrid al verlaten. Ik ben trots dat ik voor deze club heb gespeeld, ik heb alles gegeven.”

“Ergens in januari hakte ik min of meer de knoop door. Ik zag dat dingen niet goed gingen en het was ook verre van ideaal hoe de club mij behandelde. Ik begon in te zien dat het einde van mijn periode bij Real Madrid in zicht was.” Pepe, die inmiddels 34 jaar is, was in zijn eerste zeven seizoenen als Merengue een vaste basiskrach­t. Ook Zinédine Zidane deed relatief vaak beroep op de veteraan, maar in de voorbije maanden slonken zijn speelminut­en aanzienlij­k. “Ik wil niemand de schuld geven. Datgene wat Zidane met Real Madrid heeft gedaan is spectacula­ir.”

“Maar er zijn dingen die ik niet begrijp. Hoe ik uit het team verdween? Ja, precies. Wat je zegt. Ik heb geen afscheid van Zidane genomen. Waarom niet? Omdat Zidane en Real Madrid eerder dan ik wisten dat ik zou gaan.” Pepe raakte in de stadsderby tegen Atlético Madrid, op 8 april geblesseer­d. “Na die wedstrijd wist ik het zeker. Ik wilde niet langer door bij Real Madrid. Niemand van het bestuur belde mij op, terwijl ik drie weken op rij er alles aan deed om eventueel nog inzetbaar te kunnen zijn.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname