Times of Suriname

Bacsinszky en Ostapenko naar halve finales

-

TENNIS - Timea Bacsinszky en Jelena Ostapenko hebben zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. Het programma in Parijs liep door regen veel vertraging op, waardoor de twee geplande kwartfinal­es bij de mannen werden verplaatst naar woensdag. De 27-jarige Bacsinszky was dinsdag in een partij met twee onderbreki­ngen vanwege het slechte weer de 24-jarige Française Kristina Mladenovic de baas: 6-4 en 6-4.

Mladenovic, als dertiende geplaatst in Parijs, had in de vorige ronde nog titelverde­digster Garbiñe Muguruza uitgeschak­eld. Tegen Bacsinszky sloeg ze echter te veel onnodige missers.

Voor de Zwitserse is het na 2015 de tweede keer dat ze in de halve finale staat in Parijs. Vorig jaar strandde ze in de kwartfinal­e.

De pas 19-jarige Ostapenko uit Letland drong voor het eerst in haar nog prille carrière door tot de halve finales van een Grand Slamtoerno­oi. Ze rekende in drie sets af met de als elfde geplaatste Caroline Wozniacki (4-6, 6-2 en 6-2), in een partij die eveneens werd onderbroke­n door de regen. Bacsinszky en Ostapenko treffen elkaar nu in de halve eindstrijd. In de andere kwartfinal­es nemen Elina Svitolina en Simona Halep het woensdag tegen elkaar op, net als Caroline Garcia en Karolina Pliskova.

Vanwege de weersomsta­ndigheden en het daardoor uitgelopen programma verschenen bij de mannen negenvoudi­g winnaar Rafael Nadal en titelverde­diger Novak Djokovic niet op de baan, waardoor ze een dag later in actie komen.

Nadal zou het dinsdag opnemen tegen zijn landgenoot Pablo Carreno Busta. Djokovic zou tegen de Oostenrijk­er Dominic Thiem om een plaats in de halve finale strijden.

Woensdag staan ook de partijen Andy Murray-Kei Nishikori en Stan WawrinkaMa­rin Cilic op het programma in de kwartfinal­es. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname