Times of Suriname

Robinhood U-15 vernedert Botopasi

-

VOETBAL - Robinhood heeft Botopasi vernederd in de U-15-klasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De jongens van de roodgroene formatie stonden bij de rust al met 8-0 voor en wonnen uiteindeli­jk met maar liefst 18-0. Jamaal Elsenhout wist vijf keer het net te vinden in dit duel.

Robinhood domineerde het spel al vanaf het begin en kwam al na acht minuten spelen op een 1-0 voorsprong via Timothy Biswane. Botopasi probeerde zo snel mogelijk een gelijkmake­r te scoren, maar Robinhood domineerde het middenveld, waardoor Botopasi heel snel balverlies leed op het middenveld. Robinhood zou zijn dominantie omzetten in doelpunten. In de 24ste minuut tilde Elsenhout de score naar 2-0 en drie minuten later zorgde ook hij voor de 3-0. Botopasi had helemaal geen antwoord op het spel van de roodgroene formatie en kreeg voor rust nog vijf tegentreff­ers te verwerken. Elsenhout scoorde nog drie keer, terwijl Denzel Fer en Damio Giansa elk een keer trefzeker waren. De ruststand was 8-0.

De wedstrijd was in de eerste helft al gespeeld, maar in de tweede helft bleef Robinhood aanvallen. Botopasi werd gefrustree­rd, waardoor enkele spelers harde overtredin­gen begingen. Hierdoor werd Botopasi gereduceer­d naar negen spelers. In de 61ste minuut kreeg Jannick Noordzee zijn tweede gele kaart en in de 68ste minuut kreeg Antonius Adriaans direct rood. Robinhood zou in deze helft nog tien keer scoren. Biswane scoorde nog twee keer, terwijl Sergio Hunswijk, Vishant Khusial, Johan Lisse, Desmon Paulus, Ivanno Poetisi, Seneferu Roberts, Jael Sylvester en Rafael Wartes elk een keer scoorden.