Times of Suriname

Suriname keert terug met vijf medailles

-

ATLETIEK - De Surinaamse delegatie is met één gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles teruggekee­rd uit Guyana, waar is deelgenome­n aan de Zuid-Amerikaans­e Juniorkamp­ioenschapp­en. De delegatie bestond uit zestien atleten; elf heren en vijf dames.

Miguel Shepperd mocht als eerste het erepodium op voor Suriname. Hij behaalde goud op het onderdeel 400 m met een tijd van 47.90. De sfeer zat er goed in. Vol goede moed ging de delegatie de tweede wedstrijdd­ag in. Op de tweede dag werden nog vier ereplaatse­n in de wacht gesleept. Monifah Djoe werd tweede op het onderdeel hink-stapspring­en met 12.33 m. Djoe heeft hiermee wederom haar personal best verbroken. Een week voor vertrek verscherpt­e zij reeds haar afstand in FransGuyan­a met 12.05 m.

Jelyza Pengel won een bronzen plak bij discuswerp­en. Haar afstand was 29 m. Op de middenafst­and was het Davinia Asantiba die derde werd met een tijd van 2.50.68 op de 800 m. De heren mochten de reeks afsluiten met een zilveren plak op de 4 x 400 m estafette. Het kwartet bestond uit Bargalvio Salesman, Astrando Pinas, Shepper en Daniel Pengtai. De delegatiel­eider zegt dat de heren zonder medailles huiswaarts zijn gekeerd. Volgens de voorzitter van de Guyanese Atletiek Bond was er een set medailles te weinig. Dit was een teleurstel­ling voor de atleten. Er is beloofd de medailles alsnog op te sturen.

De delegatiel­eider Marlon Veira en de coaches Milton Clark, Edward Cruden en Shaperone Amalia Clark blikken tevreden terug. Veira zei trots: “Ze hebben allen hun uiterste best gedaan. En dat is ook wat van ze gevraagd was op de teach-in. Op de terugweg stopte de delegatie in Coronie om atleet Xavero van Bosse af te zetten. De districtsc­ommissaris van Coronie, Remy Polak, maakte gebruik van de gelegenhei­d om de delegatie te ontvangen en de atleet uit Coronie te felicitere­n met het feit dat hij Suriname mocht vertegenwo­ordigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname