Times of Suriname

Spanningen binnen Franse nationale ploeg

-

VOETBAL - Raphaël Varane is pas 24 jaar, maar veroverde zaterdag al voor de derde keer de Champions League. De Real Madrid-verdediger meldde zich daarom wat later bij de Franse nationale ploeg, waar hij een warm welkom kreeg. Al weigerde één speler om hem te felicitere­n. Antoine Griezmann werd in de halve finale van het miljoenenb­al met Atlético Madrid uitgeschak­eld door De Koninklijk­e en dat zat de aanvaller nog overduidel­ijk dwars.

Toen Varane in het hotel een rondje maakte langs zijn ploeggenot­en en van één van zijn teammaten een knuffel kreeg, zag Griezmann zijn kans schoon om stiekem langs het duo te glippen. Later, bij een applaus na lovende woorden van bondscoach Didier Deschamps over Varane, hield de Atlético-vedette demonstrat­ief de handen stil. Frankrijk speelt vrijdag in en tegen Zweden in het kader van de WK-kwalificat­ie. De Haantjes gaan in de poule met Nederland riant aan de leiding. Het heeft drie punten meer dan nummer twee Zweden en zes punten meer dan Oranje, dat vierde staat: 13 om 7. Vier dagen later volgt in eigen land een oefenduel met Engeland.

Vrijdag won Frankrijk in een vriendscha­ppelijke wedstrijd met ruime cijfers van Paraguay. Het werd 5-0. Griezmann maakte het laatste doelpunt. Olivier Giroud (drie) en Moussa Sissoko namen de overige treffers voor hun rekening. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname