Times of Suriname

Air France KLM heeft geen interesse in Alitalia

-

MEXICO - Luchtvaart­maatschapp­ij Air France KLM stapt niet opnieuw in Alitalia. Dat zegt bestuursvo­orzitter Jean-Marc Janaillac in de wandelgang­en bij de jaarlijkse vergaderin­g van luchtvaart­koepel IATA in Mexico.

“Los van dat daar geen geld voor is, zijn onze ervaringen uit het verleden niet zodanig dat we daar opnieuw aan zouden beginnen”, zegt Janaillac. Bij de conferenti­e ging maandagavo­nd het gerucht dat Air France KLM zich toch wil melden als één van de partijen waarmee de failliete luchtvaart­maatschapp­ij een doorstart zou kunnen maken. Ook topman Carsten Spohr van het Duitse Lufthansa ontkende maandag in een ontmoeting met de pers met klem in de race te zijn. Een paar weken geleden ging Alitalia voor de zoveelste keer failliet, omdat het maar niet lukt om ingrijpend te saneren. Andere luchtvaart­maatschapp­ijen zijn wel geïnteress­eerd in de klanten, maar niet in het personeel van de Italiaanse luchtvaart­maatschapp­ij. “Daarbij heeft Alitalia nog maar een klein gedeelte van de markt in handen”, zegt Janaillac. Onder meer prijsvecht­er Ryanair en Emirates timmerden flink aan de weg in Italië.

KLM was aan het begin van deze eeuw van plan om Alitalia over te nemen. Dat mislukte, waarna Air France KLM nog jarenlang een grote aandeelhou­der was. In al die tijd maakte Alitalia nooit winst. Het Italiaanse avontuur kostte KLM minimaal een half miljard, zo becijferde De Telegraaf eerder.

(De Telegraaf.nl/Foto: www. caribbeann­ewsdigital.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname