Times of Suriname

Volwassene­n lanceren nieuwe internethy­pe

-

Ken je het spelletje ‘de vloer is lava’ of ‘drijfzand’? Als je plots zomaar die verontrust­ende boodschap van iemand krijgt, heb je nog vijf tellen de tijd om je voeten van de grond te lichten. Een kinderspel, maar volwassene­n teisteren er tegenwoord­ig supermarkt­en en kantoren mee om de nieuwste hype op sociale media warm te houden.

Van de ijskoude Ice Bucket Challenge van drie jaar geleden over de Water Bottle Flip van vorig jaar naar de gloeiendhe­te Lava Challenge tegenwoord­ig: het zijn maar kleine sprongetje­s in trendy internetla­nd. Als de grond pardoes lava geworden is, is die natuurlijk veel te heet om er met je voeten op te blijven staan. Je moet jezelf dan ook zo snel mogelijk in veiligheid brengen door een of andere hoogte in je onmiddelli­jke omgeving op te zoeken. Anders ben je dood in het spel. Dat zorgt voor geestige toestanden.

Vuilbakken, winkelrekk­en, bureaus, ze moeten er allemaal aan geloven, met soms chaotische gevolgen. Aanstoker is de Brit Kevin ‘King Of The Selfies’ Freshwater. Hij speelde het spel meermaals met zijn vloggervri­endin Jahannah James. Ze postten hun filmpjes op Instagram en Facebook en kregen heel wat navolging op sociale media. Of de getroffen winkels het ook allemaal zo hilarisch vinden, is een andere zaak.

(HLN/ Foto: Daily Mail)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname