Times of Suriname

Internet om hulp gevraagd uitkiezen trouwjurk

-

Een 93-jarige overgrootm­oeder die volgende maand trouwt met haar grote liefde, heeft zich tot het internet gewend zodat ze zeker de juiste jurk kiest voor haar grote dag. Sylvia Martin uit Canberra in Australië wil dan ook stralen als ze haar jawoord geeft aan Frank Raymond (88).

Sylvia ging shoppen bij Birdsnest, een winkel in New South Wales. Maar ze kon maar niet kiezen tussen vier rode jurken die ze aanprobeer­de. De winkel stelde haar daarop voor om een kiekje te maken van haar in de vier jurken en het dilemma voor te leggen aan Facebook.

“Frank en Sylvia kennen elkaar al 20 jaar en wonen samen op een domein voor senioren”, klonk het in de post. “Frank vroeg Sylvia al verscheide­ne keren ten huwelijk, maar elke keer weigerde ze. De reden? Ze vond dat het aannemen van een nieuwe achternaam getuigde van een gebrek aan respect voor haar overleden eerste echtgenoot.” Maar vorig jaar veranderde alles. Sylvia werd ziek en verhuisde naar Canberra om dichter bij haar familie te zijn. “Frank dacht dat alle hoop verloren was”, aldus Birdsnest. “Maar Sylvia knapte weer op en ze ging op zoek naar Frank, die intussen in Adelaide was gaan wonen. Ze overtuigde hem om naar Canberra te verhuizen zodat ze weer samen waren. Enkele maanden later was het zo ver en toen hij Sylvia terugzag, vroeg hij haar opnieuw of ze met hem wilde trouwen. Intussen was ze te weten gekomen dat je bij een huwelijk gewoon je achternaam kan behouden en deze keer zei ze ja.”

Meer dan 10.000 Facebookge­bruikers waren zo aangedaan door het verhaal dat ze Sylvia te hulp schoten en haar hun favoriete jurk onthulden. En hoewel velen vonden dat ze gewoon moest dragen wat haar gelukkig maakte, koos een meerderhei­d uiteindeli­jk voor optie C: een elegante rode jurk van 290 euro. En dat zal dan ook de jurk zijn die Sylvia volgende maand zal dragen.

(HLN/ Foto: Twitter)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname